Ik ben erkend bij de psychologencommissie onder het nr. 561114877. Aan de Universiteit Gent behaalde ik volgende diploma's : Master in de klinische Psychologie, Master in de toegepaste Wetenschappen.   Gedurende mijn opleiding als psycholoog heb ik mij kunnen verdiepen in de verschillende therapeutische theorie├źn.  Ik denk hierbij aan de cognitieve therapie, de gedragstherapie, de combinatie van beide en de psychoanalytische therapie.

Zelf geef ik de voorkeur aan een psychoanalytische benadering. Deze legt niet alleen het accent op het denken (cognitieve therapie) of het willen (gedragstherapie), maar ook op het voelen.  Dit is, in mijn ervaring, de meest complete benadering van de menselijke psyche en geeft op termijn de beste therapeutische resultaten.  

In de therapie ga ik uit van het mensbeeld zoals beschreven in de antroposofische literatuur door Dr. Rudolf Steiner.  De ge├»nteresseerde lezer kan mijn masterproef hierover online nalezen op de site 'Universiteitsbibliotheek Gent'.  Intikken: 'Een vergelijkende Studie tussen Psychoanalyse en Antroposofie'. 

Het kader waarin de problemen zich voordoen heeft veelal betrekking op de relaties met anderen.  Dit kunnen problemen zijn binnen de relatie met de partner, problemen met de kinderen.  Problemen op het werk, schoolproblemen.  Onverwerkte trauma's uit de jeugdjaren, overlijden, scheiding.  Ook kan het zijn dat men er niet in slaagt bevredigende relaties met anderen aan te knopen.  De problemen kunnen zich echter ook los hiervan voordoen. 

Enkele veel voorkomende klachten en syndromen;

Depressieve gevoelens, angsten, verslavingen, burn-out, dwanghandelingen en gedachten, gevoelens van zinloosheid, schuldgevoelens, agressiviteit, zenuwachtigheid, slapeloosheid, vermoeidheid, piekeren, besluiteloosheid. 

       0496 17 43 57     ignace.dedeene@skynet.be

Krevelstraat 21B - 401  Gent   Druivenlaan 3  Oostende